Thursday, February 23, 2012

Secretele de la palat

Din seria “lectia de coreeana” de la TVR face parte si serialul “Secretele de la palat” sau, in denumirea originala, “The Great Queen Seondeok”. Acesta este o productie 2009 MBC, difuzata in fiecare dimineata, de luni pana vineri, de la ora 10:10, la TVR1. Ca si in alte seriale istorice coreene, povestea se invarte in jurul printesei gemene Deok-man, care ajunge conducatoarea regatului Silla, fiind sustinuta de cei doi barbati care o iubesc, Yu-sin si Bi-dam. 



Actiunea are loc in perioada celor trei regate: Shilla, Baekjae, Goguryeo, in jurul anilor 572-647, in regatul Shilla. Deok-man (numele celei ce avea sa devina regina Seon-deok) este abandonata la nastere din cauza unei profetii vechi: "Daca regalitatea da nastere la gemeni, toti barbatii de origine sacra (descendenti ai regelui) vor disparea".

Mai tarziu, Deok-man revine la palatul regal din Shilla, odata cu ajutorul primit de la sora sa geamana, printesa Cheon-myeong, in efortul de a-i tine piept Pastratoarei Sigiliului, Mi-shil, care dorea cu orice pret sa devina regina Shillei. Folosindu-si inteligenta proverbiala, printesa Deok-man il coopteaza pe hwarangul Kim Yu-sin, pentru a o elimina pe Mi-shil. Intre cei doi se tese o idila, dar Yu-sin renunta la dragostea lui pentru Deok-man, pentru ca aceasta sa isi poata implini visul de a ajunge pe tron.

Ajutata de Yu-sin, Al-cheon si Bi-dam, Deok-man reuseste sa fie recunoscuta ca printesa in urma unei eclipse de soare pe care o profeteste cu ajutorul unui calugar ce descifra miscarea planetelor cu ajutorul calendarelor chinezesti. Infranta de trupele conduse de Yu-sin si Al-cheon, Pastratoarea Sigiliului se sinucide, dar lasa vorba urmasului sau, Bi-dam, fiul ei si al regelui Jinji, sa urmeze eforturile ei si sa devina rege.

Dupa moartea regelui Jinpyeong, Deok-man devine regina Seon-deok, prima femeie care domneste in regatul Shilla. Bi-dam, desi este indragostit de regina, vrea sa urmeze ultimele dorinte ale lui Mi-shil, acelea de a deveni rege. Acesta este pacalit de acolitii sai sa se intoarca impotriva lui Deok-man si sa porneasca o revolta pentru a o inlatura de la putere pe Regina Seon-deok. Cand isi da seama ca a fost inselat, este deja prea tarziu... 

Actorii principali
  • Lee Yo Won ca Deok-man / Seon-deok
  • Ko Hyun Jung ca Mi-shil
  • Uhm Tae Woong ca Kim Yu-sin
  • Park Ye-Jin ca Printesa Cheon-myeong
  • Kim Nam-Gil ca Bi-dam
  • Lee Seung Hyo ca Al-cheon 
Bi-dam
Yu-sin

1 comment:

  1. that sounds interesting.... :)

    www.meryswardrobe.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank you for your comment! Please follow my blog if you like it!